RSS

Tanah Tinggi Cameron..

02 Jan

Assalammualaikum,

Last week sempat bawa keluarga pergi berjalan-jalan di Cameron Highlands.. Plan asal aku nk pergi berdua dengan bini je.. Tapi bila dapat tau mak duk sorang di Ampang sebab kak Ina n famili balik perak, Izam n wife balik Kuantan, dan si Emi plak pergi Penang.. So aku pun ajak la mak sekali..

Sebenarnya plan ni skadar plan saje dgn wife.. Kemungkinan jadi, kemungkinan tak jadi.. Kena pulak pergi hari tu, balik pun hari tu.. Tu yang rasa jadi atau tak jadi tu.. Lagipun sebelum tu kami puas berfamili day di Melaka.. Tapi bila dah ajak mak, maka kena make it real la jawapannya.. Mak pulak suruh ajak Syikin memandangkan dia dalam mood cuti sekolah..

Tu día bertujuh, termasuk la aku yg dok amik gmbar..

 

Dipendekkan cerita, plan asal pergi berdua dgn wife dh berubah jadi bertiga dengan mak, kemudian berempat dengan Syikin, kemudian berubah lagi bertujuh dengan Kak Ina dan 2 orang anaknya.. Kak Ina tak jadi balik Perak sbb husband dia ada kerja yang perlu diselesaikan..

Umar dgn gayanya

Seronok jugak pergi beramai-ramai macam ni.. Tak la mengantuk sangat bila drive kereta sbb ada je benda yang nak di borak.. Cuma yang tak best nya bila beberapa plan di atas sana terpaksa dibatalkan disebabkan ramai yang bercuti di atas tu.. Tak dapat nk beli sayur2 segar, tak dapat melawat ladang Teh Boh n tak dapat shoot landscape atas sana. .. InsyaAllah lain kali

Advertisements
 
2 Comments

Posted by on January 2, 2012 in famili

 

2 responses to “Tanah Tinggi Cameron..

  1. aida nuriezma

    January 6, 2012 at 12:37 pm

    gemuknye budak itu..ohhhhhh;))

     
  2. Wadi Qalbu

    January 8, 2012 at 3:03 am

    comel la…:D

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: