RSS

Monthly Archives: May 2011

Boo oh Boo…

Assalammualaikum,

Perkenalkan penghuni rumah terbaru di rumah kami.. Nama Boo, berketurunan parsi. Umur 4 bulan nak masuk 5 bulan.. Jantinanya jantan, suka bermain n manja sangat.. Dah nak masuk 3 minggu dia bersama kami..

Tak leceh sgt nk jaga Boo ni.. Makan tak byk, cuma makanan nya tu la yg mahal brand Royal Canin.. nk bg Frieskies tk brani sbb petshop sendiri bgtau frieskies tk sesuai untuk kucing, katanya buat perut kucing byk cacing.. fakta? aku tk sure.. Buang ayaq besar n kecik, boo akan cari pasirnya.. mungkin dh diajar tuannya sebelum ni.. Boo mmg tak suka dikurung dalam cage.. kalau dikurung, boo akan buat sepah dlm cage.. So, setiap kali kami kluar kerja, kami lepaskan Boo macam tu je dlm rumah.. Alhamdulillah, tk pulak dia sepahkan rumah bila kami balik.. Makhluk Tuhan yang cerdik ni.. 

Skarang Boo makin aktif.. berlari ke sana ke sini.. main n gonggong bola kertas.. suka teman aku tgk tv sorang2.. bila aku nak masuk tido, dia akan ikut skali.. cuma aku n wife tido atas katil, Boo plak akan tido bawah katil.. 

 
Leave a comment

Posted by on May 20, 2011 in famili