RSS

Tahniah buat Kelantan!

01 Nov

Assalammualaikum,

Hari yang bersejarah.. buat pertama kalinya Kelantan menjuarai Piala Malaysia.. Ayat skema yang boleh didengar or dibaca pada hari keesokkannya.. Tetiba aku jadi peminat fanatik red worrior. :D. Apa boleh buat, walaupun dlm ic “02”, tapi dalam darah masih lagi mengalir unsur-unsur klate belah arwah abah. And sejak beristerikan ore klate, aku makin jatuh cinta dgn klate..

Aku awal lagi memang tak berniat nk tengok bola di stadium walaupun di offer tiket mudah oleh my wife (jadi penjual tiket sambilan)..  Ada beberapa sebab yang boleh aku jadikan alasan kenapa aku tak mau ke Bkt Jalil.. Yang paling utama aku malas nk berasak dengan lautan manusia..

Pagi sabtu tu aku n wife bertolak ke Ampang.. Otw ke sana aku igt nk singgah Bukit Jalil beli jersi kelantan.. Plan aku tu terpaksa di kansel sbb jalan nk ke stadium dah jem.. tu baru pukul 10 pagi.. penyokong-penyokong dah mula berkampung di sana.. seronok plak tgk scene lautan merah pagi tu.. kenderaan-kenderaan kebanyakkannya dari kelatan mula bersusun utk masuk ke perkarangan stadium.. trasa je nak join mereka..

Aku kene terus ke ampang juga sebab dah janji dengan mak nak balik pagi.. otw ke ampang tu berselisih pulak dengan kederaan penyokong kelantan yang nak ke stadium… lagi membuatkan aku terasa nak ke stadium je.. berkali-kali juga aku tanya kt wife kot2 kak mira ada reserve tiket utk kitorang berdua.. jawapan yg diberi negatif.. huhu.. tgk kt rumah mak je la jawabnya..

Malam tu mmg meriah kt rumah mak..su n syikin pun ada.. sempat gak la aku order 2 large pizza sblum game start.. elok je mat pizza smpai, N9 score sebijik thru penalti.. huh, frust sekejap.. dpt plak msg dr pnyokong hobin jang hobin (abg ipaq aku) buat den lagi terbakar.. tak pa, masa byk lagi.. masuk second half, aku dah dpt rasa kelantan akan champion.. 2 biji gol yang sememangnya cun bagi aku.. Aku puas hati dgn corak permainan kelantan kali ni..lagi bagus dari final 2009… tahniah kelantan, semoga dapat dikekalkan kejuaraan pada tahun depan..

Advertisements
 
6 Comments

Posted by on November 1, 2010 in Around the corner

 

6 responses to “Tahniah buat Kelantan!

  1. aida nuriezma

    November 1, 2010 at 10:29 am

    hehe..tgk la negri sapo kn?b’baloi2 tlg k.mira & abe ha jual tket wlpn 7 kpg jah.hehe…
    tq byk2 jamu pizza yg bes smbil nonton klate mene..:D
    ptg ni blh la blanjo kek plok deh?ehehe:)

     
    • adi360

      November 1, 2010 at 10:36 am

      ngoyak kak mira, bilonyo nk blanje dinner..

       
  2. aida nuriezma

    November 1, 2010 at 2:48 pm

    ahaha!!!abg,bkn ngoyak..oyak la..aduiiii..:D
    blaja sguh lg deh…make budu byk2.hehe..
    nati tanyo k.mira guano.ehe….

     
  3. websandroumar

    November 2, 2010 at 2:13 pm

    mmg licin la tiket yg dijual hr tu ek, aida? ada bakat jd penjual tiket nie.

    nway, family hobin jang hobin nk blk ampang minggu ni smbut deepavali kat sana..hehehe..family gomo kelate gomo xmo blk sama? bleh belanja pizza kat kami plak..hahahaha

     
    • adi360

      November 2, 2010 at 2:25 pm

      the “blanja pizza program” valid on dat day only.. :D.. haha.. but, kalau hobon jang hobin nk teruskan program, ape salahnya

       
      • websandroumar

        November 2, 2010 at 3:23 pm

        oho..klu nk program blanja makan,i book siap2 semua family members for a small kenduri doa selamat on 13th OR 14th nov (date, venue & menu wbc later yeah)

         

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: