RSS

Setel aku punya kerja.

16 Oct

Setelah bertungkus lumus sejak hari Isnin yang lepas, akhirnya aku berjaya juga mengsetelkan apa yang perlu aku setelkan. Semalam aku terpaksa korbankan masa tido semata-mata nak siapkan kerja aku tu. Tapi tak da la aku berjaga sepanjang malam. Ada juga curi-curi tido.

Skarang masa untuk tarik nafas kembali. Malam ni nak jenguk kereta kecik aku. Dh lama aku tak drive kereta tu. Rindu pulak. Semalam tgh dok sibuk siapkan kerja, tetiba Abg Fadil call. “Hai Di. Banyak kerja ke?”, tanya abg fadil kt aku.

“Ada la jugak. Nak kene siapkan sebelum esok pagi. Esok pagi pula nk ke Putrajaya”, konon sibuk teramat sangat. Hehe

“Ha, ko dengar tak bunyi ni?” tanya abg fadil samada aku dapat teka bunyi tu ke tak.

“Bunyi apa tu? Lain macam je bunyi nye. Motobot ke?”, hehe. Saje je aku buat tak tau.

“Bunyi kereta kau la. Ada plak bunyi motobot. Tapi gas ekon and silikon hos blum pasang lagi. Esok abg bgtau Mie mintak dia isi gas”. Time abg bgtau tu aku tersenyum lebar. Sbb lepas ni dpt la aku tekan pedal minyak keta kecik tu.

“Orait bro, esok wa dtg worsyop. Tonight tak bleh la bro, wa byk keje.” skali keluar slang apek la plak. Sronok punya pasal kot. Hehe

“orait, jumpa esok”. End of the conversation.

Hari ni aku balik awal. Sbb utama bukan aku nak ke worsyop, sbbnye aku kene pulangkan kereta parents sblum pukul 4. Lagipun semalam aku tk cukup tido sebab nak siapkan kerja. Malam nnt baru la ke sana. Yeah!

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on October 16, 2008 in Uncategorized

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: