RSS

Road to Sepang Drag Battle – round 2.

01 Jun

Keletihan hari ni. Sudah masuk dua hari aku tak cukup tidur. Hari Jumaat sampai rumah pukul 4 pagi. Semalam pula sampai rumah pukul 3 pagi. Tapi nasib baik la keesokkannya harinya bukan hari aku bekerja. Kalau tak, pasti aku datang ofis dengan muka yang sembab.

Hari jumaat merupakan final day untuk siapkan kereta sebelum beraksi pada malam Sabtu di Sepang. Aku sebenarnya tak ada peranan yang besar dalam part menyiapkan kereta ni. Lagi pun untuk round yang ke 2 ni kereta aku tak dapat turut serta disebabkan kejadian pecah kereta awal bulan May dulu. Sebagai tanda sokongan kepada Panjang, aku dengan rela hati melibatkan diri dalam persiapan keretanya. Habis waktu kerja pada hari Jumaat lepas, aku terus ke Sunway. Aku dipertanggungjawabkan untuk menjaga laptop untuk tuning. Tugas aku mudah je dan tak seberat mana.

Di Sunway kami menghabiskan masa selama 2 jam. Nasib baik kereta Panjang tak banyak masalah. Kemudiannye kami bertolak pulang ke bengkel di Ukay Perdana. Tapi aku ambil keputusan untuk pulang ke rumah dulu. Still dengan pakaian kerja lagi masa tu. Tak selesa plak rasanya buat kerja dengan baju kemeja.

Lepas mandi dan berehat di rumah, aku pun bergerak ke bengkel pada pukul 10.30 malam. Sempat juga aku lelapkan mata. Di bengkel, kengkawan yang lain semua dah sampai. Malam tu rasa meriah la plak. Panjang, Nookie, Aim, Edi, Epul, Man, Boy dan Bro Fadhil (pemilik bengkel merangkap chief mekanik). Pada malam tu, kami menyiapkan 2 kereta untuk SDB round 2. Nookie baru je menyatakan hasrat untuk bermain di SDB. Kerja-kerja persiapan ditangguh pada pukul 3.30 pagi.

Keesokkannya, waktu tengahari kami melakukan super final preparation. Hehe. Kali ni perkara sekecil-kecil anak perlu di kesan. Takut perkara-perkara yang kecil ni lah yang jadi masalah kami di Sepang nanti.

Tepat pukul 5.00 petang, Kami pun bertolak ke Sepang. Memandangkan kereta Nookie belum sempat di “tune”. Bro Fadhil ambil keputusan untuk tune ketika dalam perjalanan ke Sepang. Malang sungguh, kereta Nookie mengalami masalah pada turbo nye ketika sampai di tol Putrajaya. Nak patah balik ke bengkel memang dah tak sempat ketika tu. So, kami teruskan perjalanan ke Sepang. FR garage hanya menghantar kereta Panjang sebagai wakilnya.

Keputusannya.. tunggu sambungan seterusnya..

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on June 1, 2008 in Uncategorized

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: