RSS

Last Holiday…

26 Dec

Last friday KAMI sekeluarga bercuti di melaka. My sis booking banglo kt aFamosa resort. Banglo tu simple but very comfortable. Aku bertolak lambat hari tu. After maghrib baru la bertolak dari Ampang. Yang tu semua bertolak lepas solat Jumaat.

Drive malam mmg seronok. Sejuk je rasanya. Bertambah sejuk bila hujan turun malam tu. Tp yang tk best nye cermin depan tu terpaksa la aku lap byk kali sbb my car no aircond la. Berkabus cermin tu. Nasib baik la tk de benda buruk berlaku. Lagipun ada orang yg sayang kt aku pesan “drive safely k!”… haha.. thanks. Tp, ada gak sekali skala aku cucuk driver lain terutama yg big car yg drv macam higway tu dorang yang punya. Wa pun bayar roadtax la beb.

Malam tu aku smpai sana dlm kul 9pm. Lewat sket gara2 mak aku cal suh bawa blanket n bantal. Terpaksa la aku patah balik. Smpai sana terpegun gak dgn suasana dlm tu. Nk ke banglo tu bukan main jauh lagi. Igt dkt dengan pintu gerbang afamosa tu. Rupenye jauh ke dalam lagi. Smpai rumah dengan perut yang lapar. Apalagi, menjamu selera la jawabnya. Menu malam tu steambot. Pergh, tk pernah aku makan stimbot sblum ni even aku dlm F&B line. Lepas makan aku rilek tgk tv.

Haha, akak n abang ipar aku dh ilang kt ruang tamu. Anak buah aku Syikin pun dh tk da. Upenye dorang dh terjun dlm kolam di balakang banglo. Wah, ada kolam rupnye. Aku dh lama tk berenang, jumpa plak kolam mcm tu. Time tu gak aku salin pakaian then kebooosh!. Start from my bro in law, then my sis, me, n followed by my bros.. N yang paling best parent n auntie pun terjun skali. Hahaha. Masing2 tunjuk skill. Yang lain aku tk heran. Yang buat aku heran n terkejut, upenye mak aku pndai berenang! haha.. Malam tu kitorang berendam smpai la kul midnight..

Selesai mandi, kitorang pekene nescafe panas, sambil tu layan cerita KAMI kt 8tv. pergh.. memang layan cite tu. spupu aku bgtau mlm tu dorang dh tayang ep6 dari 8 ep. Memang best cite tu tp syg aku dh miss 5 ep yg sbelumnya. smpai umah terus cari dlm youtube. Haha.. sib baik ada, so, aku tk la ketinggalan.. but where ep7 part 5 ha?.. sapa yg tau?…

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on December 26, 2007 in Uncategorized

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: