RSS

TOYO..

12 Dec

isnin 10/12/2007

Ada masalah kewangan time ni. Tak tau dengan siapa nk pinjam. Kawan cadangkan pinjam dengan seseorang ni. Tapi sepanjang berkenalan dengan dia, dia ni jenis kedekut sket. Tp orang kata belum cuba, kita tk tau.

Dari Bangi aku terus menuju ke Ampang. Time tu dah pukul 4.50pm. Setelah puas mencari akhirnya aku ambil keputusan utk call kawan aku yg kedekut ni”. Aku ceritakan masalah aku. Dan tak sangka plak dia boleh tolong aku. Tp katanya aku kene datang kt tempat dia. Dia ada kt sana sehingga pukul 5.30 pm sahaja. Tgk jam dah pukul 5.10 pm. Ampang ke Kapar bukan dekat beb. Nak tk nak aku kene redah gak. Dah la ujam time tu, kereta plak tk de air cond. Minyak keta tinggal separuh. Dah tk da masa nk isi minyak time tu. Nak tk nak aku kene gak ke sana.

Dari MRR2 aku buat u-turn menuju ke highway KESAS. Yang pastinya aku kene cari highway utk ke sana. Dalam kepala dh pikir Higway mana yang perlu aku lalu sebab aku kene drv laju. 20 minit mmg tak cukup utk ke Kapar kalau tk drv laju. Dengan Bismillah aku pun memecut dlm keadaan jalan yang basah dengan harapan semuanya selamat. 120km/j paling slow aku bawa time tu. Sori kepada sesapa yg tk berkenan ngn pemanduan aku. Aku terpaksa.

Dari KESAS masuk higway PLUS. Dari situ masuk pula area Shah Alam. Kemudian masuk simpang ke Klang. Then tembus kt Highway Empat Puluh Sen. Kemudia sampai la kat tempat tersebut. Sampai lebih kurang dalam pukul 5.40 ptg. Huhu. Biar pun terlewat, kawan kedekut tu still dapt tunggu aku.

Sebenarnya bukan aku nk cite pasal perjalanan dr ampang ke kapar. Aku nk cite pasal TOYO Trampio. Dh lama aku pakai kt keta. Bunga nye pun dah tk tebal mana pun. Masa mula beli dulu mmg grip tayar ni. Tak sangka plak dengan bunga tk setebal mana tu pun stil masih melekat atas jalan yang basah. Ingat dh nak ganti baru hari tu. Tapi bila apa yang dah lalui ari tu, keputusan nk ganti baru ditarik balik. Save duit.

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on December 12, 2007 in Uncategorized

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: