RSS

Naluri aku berkata-kata..

29 Oct

Kisahnya begini. Petang Sabtu lepas aku nak ke Sepang. Agak kelam kabut sikit sebab seblum tu aku mengecat bahagian depan rumah. Kerja habis dlm pukul 3pm. Banyak gak perkara yang aku listkan dalam pda aku sblum tu. Semuanya perkara yang aku nk buat kt Sepang nnt. Khabar angin memberitahu akan ada byk penyertaan dlm round ke 4 ni. Dan disebabkan khabar angin tu, aku tk nk lepaskan peluang utk record “what i see” kt sana nnt. So, i bring videocam together. Pagi sabtu aku dh cucuk videocam tu utk cas baterinya.

Dipendekkan cerita, sblum bertolak ke sana ada beberapa perkara yang yg berlegar dlm kepala ni. Time tu mini dvd tinggal satu. Tp aku plak tk sure samada dh diguna ke blum. Maklum la kelam kabut aku time tu. Nak pi beli mini dvd pun aku tk sempat sbb kt tempat aku dilanda jem giler. Dengan ujan yg turun masa tu. Aku tk test pun mini dvd tu kt vidcam aku. Vidcam pun aku tk cek samada dh fully charge ke blum. Mini dvd tadi aku trus masukkan dlm poket sluar “beggy”. Vidcam plak aku cabut dari plug then aku masukkan dlm poshbag. Kemudian aku pun kluar umah. So, aku pun tunggu la member kt tempat yang dijanjikan. Semua dh ready, kami pun bertolak.

Hahaha. dh la poshbag berat ngn vid cam. Dlm kereta baru la aku usik vidcam tu. Geramnya aku time tu rupenye vidcam tu tk leh hidup atau dalam bahasa teknikalnya langsung tk bleh on. Puas aku pikir kenapa tak boleh on sbb aku dah charge baterinya dari pagi smpai ke petang. Risau gak kalau2 benda tu rosak. Last2 sampai sepang je aku tumpang vidcam tu dlm keta member aku. Maleh aku nk bawak skali menatang berat tu.

Habih event aku pun balik umah. Bila check vidcam tu baru la aku tau vidcam aku tk charge sebenarnya. Aduh, terlepas aku nk record event malam tu. Aku ada pikir gak, kalau aku ikutkan apa kata hati yang aku tk buat sblum ke sepang hari tu, sure semua ni tk terjadi. Tak check charger vidcam satu hal, tak test mini dvd lagi satu hal dan test vidcam tu sendiri sblum kluar umah pun satu hal. Aku dh pikir benda tu, cuma aku tk buat je… arghhh… Kalau 3 perkara tu aku buat, huh ada la sdb-rnd4 dalam collection aku.

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on October 29, 2007 in Uncategorized

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: