RSS

Tinggal lagi 15 minit je!

22 Oct

Kisah ni berlaku pagi tadi. Tinggal cuma 15 minit je nk pukul 12 pm. Time tu plak kt Putrajaya parcel D. Aku kene submit tender before 12pm. Dlm borang tu suruh hantar di parcel D. So dengan rileknye aku ke parcel D9 naik aras 8. Elok je smpai aku rasa pelik sket sbb takde tong pun kt luar tu. Orang dlm opis tu siap tanya yg sampulĀ  yang aku bawa tu untuk tender mana. Wah, memang pelik. Aku dh rasa tk sedap hati. Kalau lambat, habis la aku. Sampul yang aku bawak tu plak dorang main passing2 kt opismate dorang. “Ni tender mana?, ko tau tak?”. Waduh, last2 En Nordin bgtau suh hantar ke Bangi.

Arghhhh.. tercengang sekejap. Putrajaya ke Bangi. Jauh tu sempat ke smpai sana?. Masa plak tinggal dlm 20 minit.. Soklan tu terngiang-ngiang dalam pale otak ni.
Nk tk nak aku kene cuba gak. Hati berdoa, mata memandang ke jam di tangan, tangan plak pegang stereng, start enjin, kaki tekan pedal minyak. trus jalan. (aku bawak keta auto, so tk yah tekan pedal clucth hehe.)

berkat hati yang berdoa, aku lihat keajaiban yang berlaku. Dari Putrajaya ke Bangi, semua trafficlight kaler ijau. Huh, percaya atau tk tp itulah yg aku lalui pagi tadi. 2 minutes before times up, aku berjaya masukkan sampul ke dalam tongnya. yeeeeeha!. skang tunggu resultnya plak. Hope doa aku dimakbulkann oleh Nya seperti Dia makbulkan doaku dari Putrajaya ke Bangi.. amin..aduh, sakit pale la plak..

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on October 22, 2007 in Uncategorized

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: