RSS

Monthly Archives: September 2007

20 September 2007

Projek baru dh nak mula.. Kelam Kabut jugak rasanya. 3 jenis company profail kene siapkan sebelum dis wednesday. Kepercayaan dah diberi berdasarkan kejayaan projek yang dulu, so, skarang ni tugas la yang perlu dilaksanakan. Tapi aku ni malas sket, idea plak slalu datang last2 minit. Last2 minit tu la nk tambah itu ini.

Malam 20 september meeting ngn pengarah after solat terawih. (tapi aku tk pi pun sebab prepare laporan utk bulan ogos.. tak sangka plak meeting mlm tu habis kul 1 am.. dah la hari tu plan nk berbuka pose ngn member. Nasib baik la aku sempat bgtau dia yang aku tk dpt nk berbuka dengan dia. After meeting ngn pengarah, sambung plak meeting ngn management. hurmmmmmm.. jwb nye pukul 4 am baru smpai rumah.

Pengarah aku yang sorang ni mmg banyak mulut. Kalau dia rasa nak tembak, dia akan tembak. Dia tk peduli perasaan orang tu. Jgn kata org2 dia je yang kena, supplier pun tk terlepas. Pesan dia pada aku,”Di ko tgk mulut aku ni cepat bila bercakap, kalau kau nak tau macam tu la aku nak cepat bila buat kerja”.. huhu.. apapun aku kene follow gak ikut kata dia.. kalau tk aku gak yang kene tembak..

Lepas raya ni byk projek yang akan mula. mmg bz. tp sebelum raya ni kene pi JB. katanya ada tempat baru untuk di tawan.

 
Leave a comment

Posted by on September 23, 2007 in Uncategorized

 

Horoscope?

Gemini (May 21 – Jun 21)[?]

The Bottom Line

Resist sharing your inner thoughts today. They’re not as interesting as you think.

In Detail

Do you know your limits? It’s time to find out what they are –
especially in terms of your social relationships with others. If you
have ever been accused of ‘oversharing’, then try to hold back on a few
of your inner thoughts today. It’s not that no one cares, it’s just
that no one cares as much as you think they do. Wait for people to ask
you what’s going on in your head instead of spilling it all at the very
first opportunity you get. A little mystery couldn’t hurt, you know.

________________________________________________________________________

Salam Ramadhan buat semua pembaca. Horoskop, benda yang lama tapi baru menarik perhatian aku sejak kebelakangan ni. Bukan untuk mempercayainya tapi cuma untuk dijadikan bahan bacaan aku ketika bosan sekarang ni. Tapi apa yang menarik ianya benar-benar tele dengan apa yang berlaku dalam hidup aku sekarang ni. “”It’s time to find out what they are, especially in terms of your social relationship with others.”

Walaupun begitu, itu sekadar kebetulan kerana Tuhan pernah berkata Dia tidak akan mengubah nasib seseorang melainkan orang itu yang mengubah nasibnya sendiri. Bermula dengan declaration, diakhiri dengan pengkhianatan.

 
Leave a comment

Posted by on September 13, 2007 in Uncategorized

 

My boss said…

Malam minggu bergegas ke putrajaya ada meeting santai katanya dgn big bos.. berdebar gak bunyinye. Apa yang penting sgt sampai tak sempat bermesra dengan anak buah. Ada sesuatu yang hendak di sampaikan pasal tugas terkini yang perlu di buat. 3 tempat yang perlu dijaga dan di perhatikan. Tak boleh terlepas pandang lansung kerana masa semakin berlalu tetapi perjalanan masih jauh lagi. Banyak lagi ujian yang belum ditempuh. Ujian-ujian yang akan menunjukkan betapa tegarnya kita menghadapi kenyataan dalam dunia kehidupan sebenar.

Kata bos, mulalah buka minda, ambil kisah hal sekeliling kerana itu la kenyataan yang kita akan hadapi esok lusa. Kenyataan yang manis amat senang kita terima. Kadangkala buat kita leka sebentar. Kenyataan yang pahit pula susah untuk kita terima. Kadangkala trasa tak mau diteruskan hidup. Seakan mahu memilih untuk berputus asa sahaja. Jalan pintas yang senang yang berlegar dalam buat keputusan.  Ya. Allah. Kau lindungkan diriku dari sifat putus asa. Amin.

Jangan suka menipu diri sendiri. Kata bos, bila kita menipu diri sendiri perkara tu bukan mengselesakan kita, tetapi lebih menyusahkan kita. Memang sikapnya yang suka akan kata2, ” yes bos! semua ok!” tetapi bukan dengan menipu diri sendiri. Bukan cara membodek hatinya. Dia lebih suka mendengar masalah dan tidak suka masalah itu disembunyikan darinya. Pengalaman lebih 11 tahun dalam perniagaan ni tidak kedekut untuk dikongsikan dengan pekerjanya.

Memang benar pengalaman yang menjakau 11 tahun itu benar2 berharga ketika bermacam macam masalah timbul seperti tong drum yang berlubang diisi penuh dengan air. Matang dan tenang dalam buat keputusan. Bukan sekadar kata sahaja tetapi setiap lubang ditampalnya sedikit demi sedikit. Rugi rasanya kalau tak dapat belajar ilmu itu darinya.

 
Leave a comment

Posted by on September 10, 2007 in Uncategorized

 

Common Q

Got from my fren….

1.In one sentence, explain yesterday:
Yesterday was saturday (1 sept 2007)… byk benda yang berlaku. Ada benda yang buat penulis berfikir sehingga pagi. Berkaitan dengan hidup dan mati, masa depan dan kebahgiaan, kerja dan rezeki, keluarga dan nilai kekeluargaan itu sendiri, hubungan kawan dan perniagaan, pengalaman dan pengajarannya.

2. What made u smile today?
Penulis masih bernafas walaupun semalam bertungkus lumus utk pembukaan outlet baru. Melihat senyuman dari ibu bapa trasa bahagia.

3. What were u doing this morning at 8
Mencatat sesuatu dalam blog ni.

4. What were u doing 15 minutes ago?
Mencari pen PDA. Hilang entah ke mana. Susah nak buat catitan

5. Something that happened to u in
1985?
Umur meningkat ke 5 tahun. kuat bermain. Tak pernah lekat di rumah. Time tu cerita ultraman jadi pilihan. Tak pernah mis. Tp lupa plak ultraman apa masa tu. Besar sgt kluarga ultraman skang ni.

6. Last thing someone else said to you?
My mom said,” Edi, bangun. Solat subuh. Dah nak pukul tujuh ni.”… hehe… thanks Mom!

7. What was ur answer?
Myself said,” Dah bangun ni.”..

8. Worst thing currently on television:
Lately jarang tgk TV. Tp, sambutan ambang merdeka di dataran merdeka membosankan. Jd political agenda certain party plak..

9. What was in e-mail today?
Got frenster reminder. 31 aug is Nookie besday. My trully fren since first time i know him till now. Anak merdeka rupanya dia.

10. How many different beverages have
you drank today?
Today, huhu blum minum lagi. Sarapan pagi pun blum usik.

11. What is ur favorite part of the
day?
after 5.00 pm. At dis time i’l make sure semua kerja dh siap or dibuat. Masa untuk rehat & checking my email and also hangup wit my fren.

12. Your current To-do list?
Intai dalam motortrader. Cari Subaru Forester. Asik drv kancil je. Nak gak drive keta besar. Besar dari kancil la..

13. Where is ur best friend right now?
Tido lagi kot. Maklumlah ramai yang dah kawen.

14. What color is ur toothbrush?
Green + Blue = colgate 360. Heheh.. ThreeSixty, like my nickname dlm forum

15. What are u wearing right now?
Only shirt n sarong. Sunday morning ma!

16. Any plans for Friday night?
Waiting fo AC Di Sini, Lepak wit frens. Tunggu my sis, bro in law n my luvly Umar balik Ampang.

17. Least favorite place to shop.
N1 Racing, KSP, Reka Yok Trading,Goodies Frozen Food, Tesco & Giant, Ampang Point. Low Yat Plaza.

18. things u bought today?
Not yet.

19. Last gift you received?
Penginapan 2 hari 1 malam di Tasik Raban. Beli 30 biji durian fresh dari dusun durian di Kati. Menjamu slera di restoran Tasik Raban. Ikan bakar nye nyum nyum sangat.

20. Who gave you that?
My Bos. En Mojtahidin and En Rahmat

21. What made you sad today?
Last night conversasion with someone.

22. What makes you happy?
Beban kerja dah makin kurang. Tomorrow is the launching time!

23. Beautiful is:
Cantik. Cantik dari pandangan mata. Cantik sifat sopan santun. Cantik dalam pergaulan.

25. Where do u keep ur change?
Inside my pocket.

26. Are u happy with ur life?
Hepi. But kene improve lagi. Hehe. Like my teacher said to me before.

27. What are u thinking now?
What should i do to steal her heart?.

28. Person u trust the most?
My parent, my sis, my partner and my best fren. And also her..

29. what day is it today?
Sunday (9.00 am)… hehe.. sori, have work to do..

 
Leave a comment

Posted by on September 1, 2007 in Uncategorized